Història

El diumenge 8 de novembre de 2015, es va inaugurar  l’Espai Cultural “El Progrés” amb la presència del Sr. Josep Mª Mut, Diputat de l’àrea d’Urbanisme i Patrimoni de la Diputació de Barcelona.

L’edifici era la seu de l’antiga cooperativa “El Progrés d’Ullastrell” (C/Serra 37), i després del seu tancament l’any 1939 pel règim franquista i d’haver ostentat diversos usos, va passar a ser de propietat municipal a mitjans dels anys 90.

En el darrer any s’hi ha realitzat obres d’estabilització de l’edifici i s’ha arranjat una part del soterrani que quedarà habilitat com a espai cultural per poder programar-hi tot tipus d’exposicions o altres activitats culturals al bell mig del poble.

Des de l’Ajuntament es va preparar una senzilla exposició d’objectes (la majoria trobats dins de l’edifici i altres cedits per veïns) amb l’objectiu de poder presentar una humil panoràmica de la història de l’edifici, que al mateix temps, representa també una part de la història d’Ullastrell.

L’exposició, oberta tots els caps de setmana de novembre, ha estat tot un èxit i ha estat visitada per més 300 persones, incloses diverses classes de l’escola Serralavella.